1280px-Ancient_Roman_Mosaics_Villa_Romana_La_Olmeda_000_Pedrosa_De_La_Vega_-_Saldaña_(Palencia)

Vila e Filanit

“Çlirimtarin e republikës së porsalindur” tjerët do të mund ta konsideronin si harbut të pagdhendur, barbarë artistik, dhe përkrahës të zbukurimeve të tejskajshme e të pa shije, pasi që lejoi ndërthurrje aq mospërputhëse në stilet e ndërtimit të vilës së tij. Por unë personalisht e duartrokas këtë vizion të Filanit, ngaqë e konsideroj atë si një kompromis të nevojshëm për të theksuar fuqinë, prestigjin dhe luksin.

stevemartin

Të Shkruash është Lehtë

Humor nga Steve Martin | Përkthyer nga Artrit Bytyçi | Nga të gjitha artet, shkrimi është mënyra më e lehtë, pakokëdhimbje, dhe e lumtur për të kaluar kohën. Ndërsa shkruaj këtë, për shembull, jam i ulur rehatshëm në kopshtin tim të trandafilave, duke shtypur në kompjuterin tim. Çdo trëndafil paraqet një tregim, kështuqë asnjëherë nuk jam në mëdyshje se çfar të shkruaj. Krejt çfar më duhet është të shikoj thellë në zemërën e trëndafilit, t’ja lexoj tregimin, dhe ta mbaj shenim. Mund të isha duke shruar kjfiu joew.mv jiw dhe t’i kënaqem një gjëje të tillë sikur të isha duke shkruar fjalë që në fakt kanë ndonjë kuptim, sepse thjeshtë më pëlqen si më lëvizin gishtat nëpër tastierë.

640px-Mixed_Pickles_(9370-72)

Meny për Vjedhje Votash me Shije

Duke ditur se sa ju pëlqejnë politikanëve drekat dhe darkat e paguara nga paraja e qytetarit, në formë të një menyje restorani luksoz ju paraqes strategjitë për vjedhjen e votave në zgjedhjet e rradhës. “Perandorë, diktatorë dhe tiranë të panumërt janë çmendur vetëm nga shqetësimi prej një problemi të tillë. Por mos u friksoni. Ju si politikan në pushtet jeni të sigurtë. Ekspertët tanë nga Departamenti për Emergjenca Imagjinare e kanë përpiluar m’u këtë doracak, për t’ju lehtësuar juve tranzicionin në demokraci, dhe në të njejtën kohë duke ju mundësuar të rrini në karrigë dhe pozitë.”

visarion-herodotus

Visarion

Visarion është libri i humbur i Herodotit për legjendën e paraardhësve të Partisë së Fortë dhe shpëtimin e Civilizimit të lashtë Perendimorë. “Unë, Herodoti i Halikarnasit këtu paraqes hulumtimin tim, në mënyrë që bëmat dhe ngjarjet e mëdha njerëzore të mos zbehen me kohën. U këndofshin këto ngjarje të paharrueshme, bashkë me të bëmat e fiseve më të forta të Visariotëve dhe Arifajanëve, si dhe arsyet që i bënë ata fillimisht të grindeshin fortë mes vete, si dhe pajtimin e tyre të shenjtë.

Kafene, Kajro, nga Jean-Léon Gérôme (Vésoul 1824–1904 Paris)

Shëtitje nëpër Muze

Por e gjitha ishte një hile e madhe, për të më bërë që ta vizitoj muzeun kundër dëshirës sime. Zakonisht e gjithë poenta e takimeve tona ishte diskutimi i politikës. Politika është argëtimi më me namë i yni (shqipëtarëve).

“Arti pa politikë është vetëm dekorim”, ma priti Artriti ndërsa ja fuste kot me vetëbesimin sikur e ka shpikur vetë thënijen e dëgjuar në ndonjë film.

pf-logo

Partia e Fortë vazhdimisht në forcim e sipër

KQZ (Komisioni Qendrorë Zgjedhorë) i Republikës së Kosovës e ka çertifikuar një subjekt të ri politik, të quajtur “Partia e Fortë”. Ndryshe prej spektrit të gjerë të partive në Kosovë, Partia e Fortë (PF) si pikë kryesore të misionit të saj e ka sjelljen e ndryshimeve përmes satirës dhe humorit.

birds

Pesëdhjetë Hije

Pesdhjetë trima dhe trimnesha
pesëdhjetë bileta i kan rezervue
dhe jan’ nisë me nga pesdhjetë palë tesha
për n’Nju Jork me udhëtue.

Pesëdhjetë vjet disa kan’ pas prtië,
Pesdhjetë ând’rra i kan’ pas ând’rrue
që mâ n’fund m’e ardh’ kjo ditë,
që Kosova n’New York m’u përfaqsue.

beach

A Beginner’s Guide to Passive-Aggressive Beach Flirting

From my left I admire the animated movements of the heated discussion of two college girls. Then, directly in front of me is a girl with the tribal tattoo who keeps moving her head to the beats of her earphones, while on my right, a blonde that just returned from swimming. With her hair dripping, she bounces up and down in an attempt to get rid of the water stuck in her ears. As I said, a strategic location indeed.